Ke správnému chodu našeho eshopu využíváme ukládání cookies ve vašem prohlížeči. Pro udělení souhlasu a uzavření tohoto okna prosím potvrďte tuto zprávu.

Tetování hennou: Pro radost nebo pro zlost?

Publikováno:

Tetování hennou neodmyslitelně patří k tradičním svatebním rituálům, jako takové má přinášet štěstí a radost. Jak se liší klasické tetování hennou od toho, které se komerčně nabízí třeba ve velkých turistických oblastech? Je takové tetování bezpečné?

“Henna tattoo, good price!” - “No, thank you!”
Nechat si na dovolené vyzdobit už tak pěkně opálenou kůži originálním ornamentem zní sice lákavě, ale my vás varujeme, nedělejte to. Tohle “tetování hennou” nemá se skutečnou přírodní hennou mnoho společného. Aby byl výsledek zaručený a rychlý, přidávají místní “umělci” do směsí větší či menší množství nechvalně proslulého PPD (para-fenylendiamin). To zaručí krásně sytou černou barvu obrázku na kůži během několika minut. Množství této látky v tetovací pastě patrně nikdo nekontroluje, je tu tedy obrovské riziko alergické reakce a nemusí zůstat u jedné. Zvýšená citlivost na PPD vás pak může provázet do konce života, objeví se tedy pokaždé, když použijete konvenční tmavou barvu na vlasy. Tam je koncentrace PPD sice kontrolována, ale na to už se alergie neptá.
Čistá přírodní henna se na tetování sice používá, ale jeho barva nikdy není černá, maximálně červenohnědá, spíš rezavá. Navíc působení hennové pasty na kůži se nepočítá na minuty, ani desítky minut, ale na dlouhé hodiny. Není divu, že toto přírodní tetování hennou je součástí důležitých rituálů v Orientu, kde má každý dost času. 
Bezpečnost hennového tetování tedy poznáte především podle výsledné barvy, pokud vám někdo slíbí černou a hned, tak nebrat za žádnou cenu!

Comments

Leave your comment